بهترین استراتژی های سرمایه گذاری
?1⃣ استراتژی سرمایهگذاری ارزشی
? در این روش سرمایهگذاری برای خرید سهام و سایر فعالیتها به وضعیت کنونی بازار نگاه کنید. هر شرکتی دارای دو نوع ارزش است؛ ارزش دفتری و ارزش بازاری. ارزش دفتری یعنی تقسیم داراییها و موجودیها بر تعداد سهمها و ارزش بازاری یعنی حاصلضرب قیمت هر سهم در تعداد آن. پس از محاسبهی این ارزشها، اگر ارزش بازاری شرکتی از ارزش دفتری آن کمتر شد یعنی قیمت سهام آن کم و برای خرید مناسب است.
?2⃣ استراتژی سرمایهگذاری رشد
? همانطور که از نام این استراتژی مشخص است، این روش برای محیطهای اقتصادی سالم و در حال رشد مناسب است. در این استراتژی تمام ذینفعان اعم از شرکتها، مشتریان و سرمایهگذاران به دنبال رشد بیشتر هستند و برای دست یافتن به این رشد حاضر به صرف هزینه و سرمایهگذاریاند. شرکتهای پیشگام در زمینهی فناوری نمونه خوبی برای این نوع استراتژی هستند. در محیط سالم و مناسب اقتصادی این شرکتها با نگاه به آینده، پیوسته به دنبال سرمایهگذاری بیشتر برای ایجاد فناوریهای جدید و تغییرات آتی هستند. در یک کلام این استراتژی سرمایهگذاری میگوید: «با قیمت بالا بخرید و گرانتر بفروشید.»
?3⃣ استراتژی خرید و نگه داری
? در استراتژی خرید و نگهداری، سرمایهگذاران با شعار خرید ارزان و فروش گران سرمایهگذاری میکنند. آنها به دنبال سهام شرکتهایی هستند که کمتر از ارزش واقعی، ارزشگذاری شدهاند و خرید آنها با این قصد انجام میگیرد که سهام خود را برای ماهها نگه دارند. این استراتژی از استراتژیهای سرمایهگذاری است که اطمینان را جایگزین آشوبها و تغییرات بازار میکند و افزایش قیمتها در بلندمدت، پاداش صبوری در این روش سرمایهگذاری است. سبدهای سرمایهگذاری که از این استراتژی استفاده میکنند بهخاطر حالت انفعالی موجود در طبیعتشان، سبدهای سرمایهگذاری تنبل نام دارند.
?4⃣ استراتژی هسته و ماهواره
? استراتژی هسته و ماهواره
هسته و ماهواره استراتژیای متشکل از هستهای مثل صندوق مشترک شاخص سهام با سرمایهی کلان و انواع صندوقها یا همان صندوقهای ماهوارهای است. صندوق هستهای نشاندهندهی وسیعترین بخش سبد سرمایهگذاری است و صندوقهای ماهوارهای هرکدام بخشهای کوچکتری از سبد سرمایهگذاری را تشکیل میدهند. در کل هسته و ماهواره یک بدنهی واحد را میسازند. در این استراتژی همان جملهی معروف «تمام تخممرغها را در یک سبد نگذارید»، رعایت میشود. در حقیقت تنوع دادن به امر سرمایهگذاری، خطرات و ریسک های احتمالی را کاهش میدهد و شکست در یک بخش، تمام پیکرهی سرمایهگذاری را یکجا بر زمین نخواهد زد.
?5⃣ استراتژی ""دیو رمزی"""
? «دیو رمزی» متخصص زبده در امور مالی و مجری معروف و پرطرفدار برنامههای گفتوگومحور و میزگردهای تحلیلی است. او به استراتژی سبد سرمایهگذاری چهارصندوقه اعتقاد دارد و همیشه استفاده از این استراتژی را توصیه میکند. دیو رمزی میگوید سرمایهگذاریتان را بهشکل برابر به چهار نوع صندوق طبقهبندی کنید: رشد، رشد و درآمد، رشد تهاجمی و رشد بینالمللی. با کارمزد افتتاحی، سهام و صندوقهایی را انتخاب کنید که حداقل پنجساله باشند و تاریخچهی مالی از نرخ بازگشت را نشان بدهند. اگر تحمل خطرپذیری و ریسک سرمایهگذاری پایینی دارید، یعنی مدت زمان کمتری برای حفظ مبلغ سرمایهگذاریشده در اختیار دارید، درصد کمتری به صندوق رشد تهاجمی تخصیص بدهید.
?6⃣ استراتژی سبد سرمایه گذاری مدرن
? استراتژی سبد سرمایهگذاری مدرن یا امپیتی (MPT)، روشی است که سرمایهگذار میکوشد برای سبد سرمایهگذاری، کمترین ریسک و خطر در بازار را بپذیرد تا بیشترین نرخ بازگشت سرمایه را بهدست بیاورد. در این روش برای کاهش ریسک ممکن است از استراتژی هسته و ماهواره هم کمک گرفته بشود. بهطور خلاصه در این استراتژی، سرمایهگذار ریسک کم و نرخ بازگشت بالا طلب میکند. در واقع با این روش سرمایهگذار میتواند نوعی از دارایی یا اوراق بهادار خاص را که بهتنهایی ریسک بالایی دارد، نگه دارد و آن را با انواع دیگری از داراییها یا سرمایهگذاری ترکیب کند و از خطری که سرمایه را تهدید میکند دور بماند.