phone09129636822 envelope info@َdigibongah.com

ورود ثبت

ورود به حساب کاربری

نام کاربری *
رمز عبور *
مرا به بخاطر بسپار

ایجاد حساب کاربری

پر کردن تمامی فیلدهایی که با علامت (*) مشخص شده اند الزامی است.
نام *
نام کاربری *
رمز عبور *
تکرار رمز عبور *
ایمیل *
تکرار ایمیل *
Captcha *
Reload Captcha

افت قیمت دلار و رونق عجیب بازار مسکن

 

رابطه قیمت مسکن و دلار

به گزارش تجارت‌نیوز،روز (دوشنبه ۳۰ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۸) روزنامه‌ هفت صبح از افزایش قیمت مسکن در کرج و افزایش خرید زمین در شمال خبر داده و روزنامه‌های خراسان و دنیای اقتصاد نیز دلایل کاهش قابل توجه قیمت ارز در بازار را بررسی کرده‌اند.

رونق املاک از کرج تا خزر

روزنامه هفت صبح با تیتر «رونق املاک از کرج تا خزر» از افزایش قیمت مسکن در کرج و افزایش خرید زمین در شمال نوشته است.

این روزنامه نوشته است: مشاهده برخی از روندهای جاری در بخش مسکن نشان می‌دهد که میزان خرید مسکن از هر نوع در حومه یا حاشیه مرکزیت تهران به شدت رونق یافته است.

کارشناسان معتقدند که افزایش قیمت مسکن در تهران، زمینه برخی از مهاجرت‌های معکوس را به وجود آورده و همچنین برخی از افراد، سوداگری‌های خود را از بازار به شدت گران تهران به‌ حومه شهر منتقل کردند.

چهار روز پیش یک کارشناس مسکن در پاسخ به این پرسش که آیا قیمت مسکن در اطراف تهران گران شده است؟ به تجارت‌نیوز گفت: باتوجه به افزایش مهاجران در استان کرج، تقاضا برای خرید مسکن در این شهر افزایش یافته و همین موضوع قیمت مسکن را تحت تاثیر قرار داده و باعث شده که قیمت در این منطقه گران شود.

افت چشمگیر دلار در آستانه فعالیت بازار متشکل ارزی

روزنامه خراسان با تیتر «افت چشمگیر دلار در آستانه فعالیت بازار متشکل ارزی» نوشته است که نرخ دلار، در حالی در روزهای اخیر روند نسبتاً نزولی به خود گرفته که به نظر می‌رسد موعد راه‌اندازی بازار متشکل ارزی، بیش از پیش نزدیک شده است.

این روزنامه نوشته است: بر اساس داده‌های سامانه سنا، میانگین نرخ ارز فروخته شده صرافی‌ها در کشور، تا بعد از ظهر دیروز به ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان رسید. با این حال، اخبار بازار آزاد، حکایت از نرخ ۱۴ هزار و ۴۰۰ تومانی دلار دارد که پایین تر از نرخ سناست.

به نظر می‌رسد انتشار خبر تشکیل بازار متشکل ارزی در کنترل و کاهش نرخ ارز در روزهای اخیر، بی تاثیر نبوده است. در این زمینه خبرگزاری ایرنا گزارش داد که آماده سازی زیرساخت‌های فناوری اطلاعات برای ارتباط شرکت بازار متشکل ارزی و بانک‌ها مراحل پایانی را می‌گذراند و قرار است این بازار پس از تکمیل این زیرساخت‌ها به زودی راه‌اندازی شود. این گزارش، دلیل تاخیر در راه اندازی بازار متشکل ارزی را که ابتدا قرار بود تا آخر فروردین و سپس در اردیبهشت ماه راه‌اندازی شود همین موضوع اعلام کرده است.

 

فروکش هیجان بازار طلا و ارز

روزنامه دنیای اقتصاد با تیتر «فروکش هیجان بازار طلا و ارز» نوشته است که در پس ذهن بازارساز ارزی چه می‌گذرد که با افزایش عرضه ارز یا عدم‌مقابله با شکست سطوح حمایتی، نوسان‌گیران را غافلگیر می‌کند؟

این روزنامه نوشته است: در دو روز ابتدایی هفته نه‌تنها خبری از هیجانات افزایشی در بازار ارز نبود، بلکه قیمت دلار از دو سطح حمایتی ۱۴ هزار و ۷۰۰ و ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومانی عقب نشست.

برخی کارشناسان باور داشتند، بازارساز با تاکتیک غافلگیری نوسان‌گیران به‌دنبال آن است که تاثیر آنها را در بازار کاهش دهد، حال آنکه گروه دیگری تاکید داشتند، شکست سطوح حمایتی توسط بازارساز به‌منظور آن است که افراد عادی را از بازار دور نگه دارد. در این میان، گروهی شایعه احتمالی نزدیک شدن قیمت‌های سامانه نیما به بازار آزاد را عامل کاهش قیمت دلار دانستند.

کمتر معامله‌گری انتظار شکست سطوح حمایتی ۱۴ هزار و ۷۰۰ و ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومانی را داشت؛ با این حال، روز شنبه سطح حمایتی اول شکست و روز یکشنبه، سطح حمایتی دوم.

در پس ذهن بازارساز ارزی چه می‌گذرد که با افزایش عرضه ارز یا عدم‌مقابله با شکست سطوح حمایتی، نوسان‌گیران را غافلگیر می‌کند؟

به باور شماری از تحلیلگران، بازارساز به‌صورت عامدانه قصد دارد، با غافلگیری معامله‌گران غیررسمی به ۳ هدف دست پیدا کند:

اول اینکه مانع از تاثیرگذاری دوباره نوسان‌گیران در بازار شود و دوم آنکه، ریسک ورود افراد عادی برای ورود به بازار ارز را افزایش دهد. سومین هدفی که بازارساز ارزی دنبال می‌کند، این است که با غافلگیری نوسان‌گیران، خود دست بالا را در بازار به دست بگیرد و بتواند نقاط سقف و کف قیمتی را تعیین کند.

در واقع، زمانی که نوسان‌گیران تصور می‌کنند، قیمت به کف رسیده است و در موقعیت خرید قرار می‌گیرند، بازارساز با افزایش عرضه ارز قیمت را یک خط عقب می‌برد و در این شرایط خود می‌تواند در قیمت‌های پایین‌تر اقدام به خرید کند؛ با این حال، ریسکی که این اقدام برای بازارساز دارد، این است که با پایین آمدن قیمت‌ها، سطح تقاضای سفته‌بازی در بازار افزایش پیدا کند.

در واقع اگر معامله‌گران احساس کنند، این کاهش قیمت موقتی است، می‌توانند یک بار دیگر در موقعیت خریدار وارد بازار شوند؛ در این شرایط تنها دامنه نوسان بزرگ‌تر می‌شود.

با توجه به چنین ریسکی، گروهی از کارشناسان به بازارساز پیشنهاد می‌دهند که به جای غافلگیری زیاد معامله‌گران در سطوح حمایتی، دامنه کوتاهی از بازه مجاز نوسان را تعریف کند و اجازه ندهد که قیمت از آن دامنه خارج شود.

کاهش دامنه تغییرات قیمتی، موجب می‌شود که نوسان‌گیران خود به خود خسته شوند و ارز خود را به امید خرید در قیمت‌های پایین‌تر و نوسان‌گیری به فروش برسانند.

این در حالی است که گروه دیگری باور دارند، بازارساز با تاکتیک یاد شده یعنی غافلگیری معامله‌گران غیررسمی و به ضرر رساندن آنها، از اواسط مهرماه توانسته است بازار ارز را مدیریت کند و ممکن است پس از عبور موقت دلار از مرز ۱۵ هزار و ۲۰۰ تومانی، قصد داشته باشد تاکتیک پیشین را پیاده کند.

در این میان، شماری از معامله‌گران نیز باور داشتند،خبرهای غیررسمی مبنی‌بر حذف تدریجی سامانه نیما و یکی شدن قیمت‌های آن با بازار آزاد، موجب شده بود که دیروز سمت عرضه ارز در بازار توسط معامله‌گران تقویت شود.

در واقع این دسته باور داشتند، بازارساز نقش زیادی در کاهش قیمت دیروز نداشته است و خود نوسان‌گیران از افزایش عرضه ارز در بازار آزاد به واسطه حذف سامانه نیما، در موقعیت فروش قرار گرفته‌اند.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اخبار بازار مسکن

No More Articles